сряда, 30 януари 2008 г.

Armani направи черен крем

Крем, вдъхновен от природата и въплъщаващ в себе си последните открития на науката и технологиите, е новото предложение на Giorgio Armani.
Crema Nera на италианския дизайнер Giorgio Armani е плод на лабораторните изследвания на L'Oreal. Той се базира на способностите на пантелерита, или на минерала, добиван на вулканичния остров Пантелерия (до Сицилия).

За да направят крема, изследователите на L'Oreal са използвали факта, че определен вид минерали са в състояние да активират биологическата активност на кожата.

Вдъхновявайки се от качествата на пантелерита, изследователите са достигнали до комбинация от минерални соли, която отговаря на потребностите на епителните клетки, независимо от възрастта на жената.

Няколкогодишни изследвания са довели до измислянето на Obsidan Mineral Complex - основен елемент на "Крема нера" (черен крем).

"Бях сигурен, че сме успели да разгадаем тайната на Пантелерия, но имах нужда и от научно потвърждение", казва Giorgio Armani.

Изследователите от лабораториите на L'Oreal са направили многобройни тестове върху пантелерита и са открили, че той представлява уникална комбинация, способна да стимулира клетъчната обмяна.

Crema Nera на Giorgio Armani съдържа и бял перлит, който е под формата на лек прах. Той се добива посредством втвърдяването на пантелерита, който след това се превръща на прах.

Когато се сгорещят до 1500 градуса, зрънцата му се пукат като пуканки. По време на този процес се елиминират напълно нечистите остатъци, след което остава изключително фин прах. Той прави кожата гладка като коприна. Crema Nera струва 300 евро.

prontosofia.com

Няма коментари: